Bomen langs spoorlijn wijken voor veiligheid

Enige tijd geleden verdwenen de struiken en bomen langs de spoorweg in Gentbrugge en een stukje Ledeberg. Vooral langs de Tertzweillaan was de kaalslag opvallend. Niet alleen verdween een stukje groen, maar het viel ook nog extra op hoeveel zwerfvuil er in die spoorwegberm lag.

We vroegen een maand geleden aan Infrabel wat de reden van de houtkap was, en kregen vandaag dit antwoord:

Bedankt voor uw vraag aan Infrabel betreffende de spoorwegberm aan de Tertzweillaan te Gentbrugge.

Infrabel beheert 3 587 kilometer spoorlijnen en het garanderen van de veiligheid is hierbij de eerste prioriteit.

Om de veiligheid op alle spoorlijnen van het treinverkeer en de mensen te allen tijde te garanderen, dienen wij stipt de planning om de beplanting aan de sporen te verwijderen te volgen. Deze specifieke planning is afgesteld op het garanderen van de veiligheid rondom de sporen. Voor de veiligheid van het spoorverkeer dient Infrabel op regelmatige basis de bomen en struiken op de bermen naast de spoorlijnen te kappen. De veiligheidsvoorschriften schrijven immers voor dat in de randzone (de zone vlak naast de sporen) geen bomen mogen staan. De gekapte bomen en struiken zullen normaal gezien terug wat uitschieten.

 Wij hopen u van dienst te zijn geweest met deze informatie.   Mocht u nog verdere vragen of opmerkingen hebben, dan kan u ons steeds contacteren op het groene nummer 0800/55 000 of per mail via info.projecten@infrabel.be

Dit bericht werd geplaatst in Gentbrugge Centrum en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bomen langs spoorlijn wijken voor veiligheid

  1. volgens mijn bescheiden mening konden de bomen langs de tertzweillaan geen hinder en ook geen gevaar opleveren voor de treinen.
    Alleen de bewoners waren toch voorzien van wat groen en het dempte ook een beetje lawaai van voorbij rijdende treinen ,het is niet veel maar tocg iets .
    Gelukkig komen de struiken weer terug zodoende dat de inwoners aldaar wat groen zullen krijgen en groen geeft toch een beetje rust nietwaar??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s